Húsvéti paleo gluténmentes túrós epres mufin pite
Dávid Krisztina receptje:
@fittdieta
Hozzávalók a tésztához ( 12 darabhoz)
- 150 g Éléskamra keltes élmény lisztkeverék
- 15 g frissen facsart citromlé
- 2 tojás
- 40 ml víz
- 15 g eritrit
- 10 g vaníliás eritrit
- bambuszrostliszt a nyújtáshoz
- kevés tojás a lekenéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 400 g totu ( nem paleo diétázóknak zsírszegény túró)
- 1 tojás
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint vaníliás eritrit
- kevés reszelt citromhéj
- 4 szem eper apróra vágva
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet. A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben 15 percig pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A totut vagy a zsírszegény túrót keverjük ízlés szerint az eritrittel, vaníliás eritrittel, egy tojással, és kevés reszelt citromhéjjal.
A tésztát gyúrjuk át bambuszrostliszttel megszórt deszkán. Ezután körülbelül 8 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval szaggassunk 12 darabot. Ezeket én még úgy nagyítottam, hogy egyesével átnyújtottam. Belehelyeztem mindegyiket egy szilikonos muffin forma mélyedésébe, úgy hogy pereme is legyen. Mindegyiket megtöltöttem a túrós töltelékkel, és a tetejére tettem pár szemet az apróra vágott eperből. A maradék tésztából csíkokat vágtam, illetve húsvéti formákat, virágot, csibét és nyuszit szaggattam a tetejére. Mindegyik tetejére két csíkot és egy húsvéti formát tettem. A tetejét szilikonos ecset segítségével lekentem tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrölt eritrittel tálaltam.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 93.02
fehérje: 7.42 g
szénhidrát: 9.36 g
zsír: 2.87 g
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2017/04/18/husveti-paleo-glutenmentes-turos-epres-muffin-pite/
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: