Grízes pite
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Grízes pite (paleo)
Nagyon megtetszett ennek a süteménynek a hagyományos változata, így elkészítettem palaosan.
Próbáljátok ki, mert elképesztően finom!
Hozzávalók:
100 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
100 g Krémes darakása vanília ízű desszertpor
3 M-es tojás
50 g kókuszolaj
kezeletlen fél citrom héja
25 ml friss citromlé
ízlés szerint édesítő (kb. 50-60g eritrit)
1 vaníliarúd kikapart magja
2,5 dl totu krém extra
7 g foszfátmentes sütőpor
Tetejére ízlés szerint gyümölcs: sárgabarack, málna, áfonya, meggy
Szóráshoz: ízlés szerint por édesítő
Elkészítés: a kókuszolajt a tojásokkal, citromhéjjal, citromlével, vaníliával, édesítővel és a totu krém extrával keverd össze, majd alaposan keverd hozzá, a sütőporral elkevert liszteket.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
Simítsd a tésztát egy 33X21 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. ( Vagy kisebbe, akkor magasabb tésztát kapsz.)
Amíg megtisztítod/kimagozod a gyümölcsöket, addig hagyd állni a tésztát, majd szórd meg ízlésed szerint szórd meg velük a tészta tetejét.
180°C-s sütőben süsd kb. 40-45 percig, szép arany barnára. Végezz tűpróbát.
Rácson hagyd kihűlni. Ízlés szerint szórd meg por édesítővel (elhagyható).
Nagyon megtetszett ennek a süteménynek a hagyományos változata, így elkészítettem palaosan.
Próbáljátok ki, mert elképesztően finom!
Hozzávalók:
100 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
100 g Krémes darakása vanília ízű desszertpor
3 M-es tojás
50 g kókuszolaj
kezeletlen fél citrom héja
25 ml friss citromlé
ízlés szerint édesítő (kb. 50-60g eritrit)
1 vaníliarúd kikapart magja
2,5 dl totu krém extra
7 g foszfátmentes sütőpor
Tetejére ízlés szerint gyümölcs: sárgabarack, málna, áfonya, meggy
Szóráshoz: ízlés szerint por édesítő
Elkészítés: a kókuszolajt a tojásokkal, citromhéjjal, citromlével, vaníliával, édesítővel és a totu krém extrával keverd össze, majd alaposan keverd hozzá, a sütőporral elkevert liszteket.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
Simítsd a tésztát egy 33X21 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. ( Vagy kisebbe, akkor magasabb tésztát kapsz.)
Amíg megtisztítod/kimagozod a gyümölcsöket, addig hagyd állni a tésztát, majd szórd meg ízlésed szerint szórd meg velük a tészta tetejét.
180°C-s sütőben süsd kb. 40-45 percig, szép arany barnára. Végezz tűpróbát.
Rácson hagyd kihűlni. Ízlés szerint szórd meg por édesítővel (elhagyható).
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: