Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával

 

orsostokany.jpg 

 

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

 

Hozzávalók a tokányhoz:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek sertészsír
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl víz (kb.)

Galuskához:

Elkészítés: a kockára vágott szalonnát zsirjára sütjük a 2 evőkanál sertés zsíron. 
Hozzáadva az apróra vágott hagymát is megdinszteljük. 
A rostokra merőlegesen, hosszúkás csíkokra vágott csirkemell filét, fehéredésig sütjük a hagymás, szalonnás zsírban, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Amikor a hús megpuhult, és elfőtte a levét, hozzákeverjük a fűszerpaprikát is. 
A nokedlit, 1 marék apróra vágott friss kaporral összekeverve, a zacskón lévő recept szerint készítsd el.
Nokedlit a tokánnyal és paleos kovászos uborkával tálaljuk.
Paleos kovászos uborka: kovásszal, vagy élesztővel készített paleos kenyérrel készítjük.

Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr2914818322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása