Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók a tokányhoz:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek sertészsír
- 2 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1ek fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl víz (kb.)
Galuskához:
- 1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 M-s tojás
- 90 ml víz
- 1 marék (friss) apróra vágott kapor
Elkészítés: a kockára vágott szalonnát zsirjára sütjük a 2 evőkanál sertés zsíron.
Hozzáadva az apróra vágott hagymát is megdinszteljük.
A rostokra merőlegesen, hosszúkás csíkokra vágott csirkemell filét, fehéredésig sütjük a hagymás, szalonnás zsírban, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Amikor a hús megpuhult, és elfőtte a levét, hozzákeverjük a fűszerpaprikát is.
A nokedlit, 1 marék apróra vágott friss kaporral összekeverve, a zacskón lévő recept szerint készítsd el.
Nokedlit a tokánnyal és paleos kovászos uborkával tálaljuk.
Paleos kovászos uborka: kovásszal, vagy élesztővel készített paleos kenyérrel készítjük.
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat
Válogass további termékeink közül is: