Totus epres csokitorta
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Sziasztok! Ezt a tortát a Pinteresten láttam, és megihletett, tudtam, hogy el kell készítenem a paleos változatát. Sajnos a forrás nincs meg,nem tudom belinkelni. A kép alapján próbáltam meg elkészíteni, nem tudom hogy az eredeti, hogy készült, de köszönöm az ötletet!
Éléskamra Csodacsokis bögrés lisztkeverékből készítettem, így nagyon gyorsan elkészült, a teljes torta 40 perc alatt. Hihetetlenül finom!
Hozzávalók:
Tészta:
2 csomag Éléskamra Csodacsokis paleo bögrés süti lisztkeveréket, a zacskón lévő recept szerint, 22 cm átmérőjű szilikon torta formában mikróban 6,5 perc alatt megsütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
Krém:
150 g paleo csokoládé
50 kakaóvajból készült (paleo) fehér csoki
1-2 teáskanál kókuszolaj
8 db eper
400 g totu
100 g totu krém
édesítőszer
1 citrom
fél csomag zselatin
Elkészítés:
Egy mikrózható kistálban 150 g paleo csokoládét olvassz meg, egy másikban 50 kakaóvajból készült (paleo) fehér csokit olvassz meg (a fehér elhagyható). Amikor kihűltek, de még folynak, akkor apránként keverj hozzájuk 1-2 teáskanál kókuszolajt.
8 db megtisztított epret félbe vágtam
400 g totut összekevertem 100 g totu krémmel, ízlés szerint édesítővel, 1 citrom reszelt héjával és fél levével, majd hozzáadtam fél csomag zselatint, amit 1 dl meleg vízben feloldottam.
A 22 cm-es szilikon tortaformát kibéleltem folpackkal, és a lapjával félbevágott tésztalap aljával.
Körben a forma szélét kiraktam a félbevágott eprekkel és a tészta közepét megkentem a totus krémmel.
Rátettem a tészta másik felét. Leöntöttem a csokoládéval, és rácsorgattam a fehér csokit. Hústűvel (vagy hurkapálcával) kriksz-krakszokat rajzoltam, így összekeveredett a két csokoládé, ez adja a mintázatot (ahogy sikerült).
Pár órára hűtőbe tettem. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.
Hihetetlenül finom puha, a csokis piskóta! Nagyon ízletes az eper, a citromos krémmel és a csokis piskótával.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most: