Sajtos falusi kenyér
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Ropogós Panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db M-es tojást (kb. 165 g)
- 150 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 30 g folyékony zsiradék
- 50 g reszelt Grana Padanó sajt
- 1 kk. inaktív sörélsztő pehely
Elkészítés:
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni)adj hozzá, éven túl érlelt, 50 g reszelt Grana Padanó sajtot, és 1 kk. inaktív sörélesztő pelyhet (ez utóbbi elhagyható).
30 perc pihentetés után, enyhén lisztezett felületen gyúrd át, formázd, és tapadás mentes kenyérsütő formába téve, a tetejét 3 helyen vágd be.
200°C-on 20 percig, majd 180°C-on további 45 percig süsd.
Félidőben szórd meg a tetejét, éven túl érlelt reszelt Cheddarral és Grana Padano sajttal.
Rácson hagyd kihűlni.
Nagyon ízletes kenyér.
Éléskamra Falusi fehér kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Falusi-kenyer-lisztkeverek-natu
Válogass további termékeink közül is: