Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Sajtos Falusi fehér kenyér

2019. április 25. - Éléskamrareceptek

Sajtos falusi kenyér

sajtosfalusikenyer2181009_1.jpg

 

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag  Éléskamra Ropogós Panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék
  • 3 db M-es tojást (kb. 165 g)
  • 150 ml víz
  • 10 ml friss citromlé
  • 30 g folyékony zsiradék
  • 50 g reszelt Grana Padanó sajt
  • 1 kk. inaktív sörélsztő pehely 

Elkészítés:

3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni)adj hozzá, éven túl érlelt, 50 g reszelt Grana Padanó sajtot, és 1 kk. inaktív sörélesztő pelyhet (ez utóbbi elhagyható).

30 perc pihentetés után, enyhén lisztezett felületen gyúrd át, formázd, és tapadás mentes kenyérsütő formába téve, a tetejét 3 helyen vágd be.
200°C-on 20 percig, majd 180°C-on további 45 percig süsd.
Félidőben szórd meg a tetejét, éven túl érlelt reszelt Cheddarral és Grana Padano sajttal.
Rácson hagyd kihűlni.
Nagyon ízletes kenyér.

 Éléskamra Falusi fehér kenyér szénhidrát csökkentett*  lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Falusi-kenyer-lisztkeverek-natu

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr1514785680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása