Bagel
Ti készítettétek: Én kicsi paleokonyhám.blog
Bagelt sütöttünk a hétvégén, kétféle módon is kipróbáltuk: az egyiket a hagyományos módon 1-2 percig előfőztük és utána sütöttük ki, a tészta másik felét simán csak megformáztuk és megsütöttük.
Mindkét formában finomra sikerült, de nagyon óvatosan kell előfőzni, mert hamar szét tud esni, ha nem vesszük ki időben a vízből.
Hozzávalók 7 db-hoz:
-1 csomag Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
-2 tojás
-1/2 dl víz
-3 ek kacsazsír
+ nagy szemű só, szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tojásokat, vizet és az olvasztott kacsazsírt, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és keverjük egyenletesre.
Hagyjuk 10-15 percig pihenni, majd formázzunk belőle bageleket, és szórjuk meg ízlés szerint sóval magokkal.
Ekkor választhatunk, hogy előfőzzük-e vagy csak simán megsütjük.
Ha előfőzzük akkor bobjuk lobogó vízbe, adjunk hozzá fél mokkáskanál szódabikarbónát, és folyamatosan figyelve 1-2 percig, majd szedjük ki belőle és rakjuk sütőpapírra.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.