Éléskamra foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék alaprecept
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- egy zacskó Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 120 ml hideg víz
- 1 ek olvadt zsiradék
Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojáshoz keverj 120 ml hideg vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a kenyérlisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel (utóbbival levegősebb lesz), majd pihentesd 20 percig, míg formázható lesz. Tedd szilikonos (sütőpapíros) formába, vagy süsd kenyér alakra formázva sütőlapon szabadon: 200 fokon 20 percig, majd további 50 percig 180 fokon. Teljesen kihűlve szeld fel.
A sütőforma ajánlott mérete: kb. 22*8 cm (hossza és alsó keresztmérete), ebben szép magasra sül.
Az alaprecept szerint készült finomságok:
A lisztkeveréket megvásárolhatod közvetlenül a gyártótól: Itt