Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Éléskamra paleo receptek

Éléskamra lisztek sós ételekhez, sütikhez (gluténmentes szénhidrát csökkentett)

2019. február 13. - Éléskamrareceptek

 Sós ételek tésztái:

 

A termékeket megrendelheted: Itt

 

1. Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza

Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza szénhidrát csökkentett lisztkeverék 180g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza szénhidrát csökkentett lisztkeverék 180g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Hagyományos pizza nem hagyományos alapanyagokból. Igazi pizza élmény a saját sütőnkből, búzaliszt nélkül, mégis teljes értékű kulináris élvezet.

Tojásmentes recepttel is elkészíthető.

 CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

SEMLEGES ÍZŰ

Mit készíthetünk belőle?

 Élvezd az olasz pizza élményét a diétád alatt is. Megtévesztésig olyan, mint egy búzalisztből készült pizzatészta. Pakold rá a kedvenc feltéteidet.

 *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 Egy nagy, 32 cm-es családi pizza elkészítéséhez elegendő paleos lisztkeverék, olasz ízekkel fűszerezve. Lágyan omlós, nem túl tömör tészta, amelyet az összeállítása után nem szükséges elősütni, azonnal rákerülhetnek az általunk leginkább kedvelt feltétek és mehet a forró sütőbe.


Válogatott, prémium alapanyagokból készült keverék, amelyek ízükben harmonizálnak egymással, így egy fehér tésztás, kellemesen semleges ízű pizzaalap állítható össze belőle.


A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.

 

Kinek ajánljuk?

 Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegkenek, izulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

 Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

 Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.

Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.

Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

 Alaprecept:

 Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 2 db M-es tojás (110 g)
  • 50 ml hideg víz
  • 3 ek olvadt zsiradék

 Elkészítéi javaslat: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) adj 50 ml hideg vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot. Keverd el a pizza liszttel, majd hagyd sűrűsödni 20 percig. Lisztezett szilikonlapon gyúrd át és nyújtsd kb. 4 mm vastagra, lappal együtt tedd tepsibe, kend meg pizza krémmel, rakd rá a feltéteket és maximum fokozaton süsd készre (kb. 15 perc).  A tésztát nem kell elősütni.

Tojás nélkül: a lisztet keverd el 140 ml hideg vízzel és 5 ek. olvadt zsiradékkal. Elkészítés, mint fent.

 További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához! VÉKONYTÉSZTÁS OLASZ PIZZA RECEPTEK

  Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1264

305,3

5g

3,3g

53,6g

0g

10,2g

1,7g

15,9g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

A terméket megrendelheted közvetlenül a gyártótól: Itt

2. Éléskamra Lángos és zsebes pita 

Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

 

Valódi lángos élmény paleos alapanyagokkal. Sem ízében, sem állagában nincs különbség a hagyományos lángoshoz képest. Ha csak az nem, hogy ez itt könnyen, gyorsan, kelesztés nélkül készül és nem ázik az olajban.

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

ALACSONY ZSÍRTARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

Mit készíthetünk belőle?

Zsírban tocsogó lángos helyett készíts diétás finomságot! Kedvenc feltéteddel a piaci lángosok élményét kapod vissza. 

 

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges 10 db 12cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon, olajozott kézzel formára húzható. Oldalanként 2-2 perc alatt forró kókuszzsírban készre süthető a semleges ízű, keltes jellegű lángos, csupán 30 perc alatt.

 

Kinek ajánljuk?


Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángos evésre vágynak, hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre, ennek következtében cukorbetegek és inzulin rezisztensek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. 

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a Paleolit Éléskamra saját fejlesztésű foszfátmentes süttőporát használjuk.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

 

Amit régen sem szerettem a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána órákig émelyegtem, csak azt hittem, ez "normális".

Az Éléskamra lángosát úgy raktam össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsiradékon kezdtem sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta volna.

A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtam már egy jó lángosról, 6 év paleo alatt nem is ettem. Viszont erre megérte várni. Nincs mellékíze, nincs tele tömve rosttal, csak annyi van benne, amitől lassú felszívódású szénhidrát forrás lesz belőle, de még nem okoz kellemetlen dehidratáló érzést a tápcsatornában, nincs teli keményítővel sem. Mindenből kiegyensúlyozottan válogattunk.

 

Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaja só

 

ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 200 g Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 M tojás (165 g)
  • 150 ml víz

 

Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és alaposan keverd el. Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra és zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre). Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.

A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

 

Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható.

 

TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! PALEO LÁNGOS LISZT RECEPTEK

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1027,6

248,8

2,4 g

1,1 g

49,0 g

0,4 g

6,6 g

3,1 g

27,0 g

                                                              

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

 

3. Éléskamra Hagyományos Nokedli és tészta 

Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék 190g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

 

Ízletes és hagyományos állagú nokedlit készíthetsz belőle egy finom magyaros pörkölt mellé.

 

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest minimum 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

MEGÚJULT!

Útifűmaghéj-mentes termék. Tovább csökkentett szénhidrát tartalom és megnövelt rosttartalom. Könnyebben kiszaggadtható a nyers tészta, amely egyáltalán nem ragad. A nokedli továbbra is változatlanul szépen egyben marad, gyöngyöző vagy lobogó vízben sem lehet szétfőzni.

A hagyományos nokedlihez megtévesztésig hasonlító, paleolit lisztekből álló keverék, mely kiadós adagjával egy teljes család számára nyújt finom köretet.

 

MAGAS ROSTTARTALOM

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS FEHÉRJETARTALOM

SEMLEGES ÍZŰ

Mit készíthetünk belőle?


A HAGYOMÁNYOS NOKEDLI KEVERÉK egy teljes család számára kínál magyaros köretet a finom pörköltek, szószos húsok mellé. De a klasszikus tojásos nokedli is mennyei finomság vagy nudli helyett édesen is fogyasztható mákkal vagy dióval szórva. Rostban és fehérjében gazdag összetétel, rosttartalmát a maglisztek mellett a bambuszrostliszt adja.


A legkiválóbb alapanyagokból készült natú ízvilágú köret alapanyag, mely nem tartalmaz gabonát, szóját, tejet és cukrot, valamint semmilyen élelmiszeripari adalékot. 

Kinek ajánljuk?

 

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nokedlitől, mert ezzel biztos a sikerélmény, hisz jól kezelhető a nyers tészta és biztosan nem fő szét a vízben.

 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt és útifűmaghéjat sem.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?


A tészta elkészítéséhez csak egyszerű otthoni hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.

 

Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, kókuszliszt, sárga lenmagliszt, himalája só.

Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

 

ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 db M-es tojás (kb. 165 g)
  • 100 -120 ml víz

 

Elkészítési javaslat:

3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Végül jéghideg vízzel öblítsd át.


A kevéske kókuszliszt íze nem érződik a keveréken, de enyhe édességével jól ellensúlyozza a szezámliszt ízét, ez által semleges ízvilágú tésztát kapunk. ÚTIFŰMAGHÉJTŐL MENTES TERMÉK.

TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! Hagyományos nokedli receptek

 

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:

 

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1270,2

306,6

5,2 g

3,4 g

51,7g

1,7 g

11,8 g

2,6 g

17,5 g

 

 

 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

 4. Éléskamar Nyújtható tészta sós sütikhez  

Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék 180 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Enyhén sós nyújtható tészta alapliszt, mely könnyen nyújtható, nem szakad, jól formázható és helyettesíti a sós piték, a sós keltes tészták, pogácsák és linzerek alapját.

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

SEMLEGES ÍZŰ

Te is a sós finomságok rajongója vagy? Ebből a lisztből bármit elkészíthetsz régi kedvenceid közül a diétád alatt is.

 

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

 Mit készíthetünk belőle?

Enyhén sós lisztkeverék búzalisztből készült sós nyújtható sütemények helyettesítésére.

A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is.

Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.

Mi készülhet belőle?
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós),tepertős pogácsa, túrós pogácsa, sajtos pogácsa
sajtos rúd, magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli, zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapja

lángos, lasagne, stb.

 

Kinek ajánljuk?

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin ezisztensekenek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.

A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.

Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.

 

Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

Alaprecept:

Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék 
  • 2db M-es tojás (kb 110g )
  • 50 ml víz
  • 10 ml friss citromlé
  • 50 g lágy kókuszzsír

 

Elkészítési javaslat

 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 50 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz vagy kb. 2-3 tepsi sós rúd).

 Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges.

 A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.
A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni.

 Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1232

297,6

5g

3,3g

51,7 g

0 g

10,2g

1,7g

18 g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

 Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4114626034
süti beállítások módosítása