Áfonyás-csokis mini kuglóf
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje:
Hozzávalók 9 db-hoz:
fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
3 M-tojás
30 g diéta szerinti édesítő (eritrit)
1 ek kókuszolaj
3 ek víz
nagy csipet vanília őrlemény
3 marék (mirelit) áfonya
1 marék apróra vágott mentes csokoládé
Elkészítés: a tészta hozzávalóit, a csomagoláson megadott recept szerint (fél adagban) készítsd el, a vanília őrleményt is belekeverve.
Keverd hozzá a csokit és az áfonyát (frisset, vagy mirelitet, most fagyosan kevertem hozzá).
Oszd el egyenletesen a mini kuglóf formákban, vagy muffin formában. Szilikont használtam.
180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig süsd.
Rácson hűtsd ki.
Ízlés szerint szórd meg por édesítővel, vagy öntsd le olvasztott csokoládéval.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop