TÖLTÖTT MÉZES PUSZEDLI (TOJÁSMENTES)
P
Hozzávalók:
- 1 tasak Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék,
- 80 gramm méz,
- 2 db puha füge (megmértem pont 40 gramm volt),
- 20 gramm zselatinpor, (200 bloom erősségű),
- 70 gramm darált sertésháj, ennek hiányában házi állati zsír is jó lehet,
- 160 ml víz,
- 90 gramm sütőben puhára sült sütőtök húsa.
Elkészítés:
Vizet forrósítunk. Egy magas falú mixeredénybe mérjük a zselatint, mézet és a darabolt puha aszalványokat. A forró vízből kimérünk 160 ml-t és a kimért dolgokra öntjük, majd kifehéredésig turmixoljuk, végül hozzáadjuk a sütőtököt és a darált sertéshájat is. A habos folyékony masszát a lisztkeverékhez adagoljuk, spatulával alaposan elkeverjük, várunk vele egy picit és kézzel is eldolgozzuk, majd hideg helyre tesszük kb. fél órára. Az idő leteltével kb. diónyi gombóckákat szaggattunk a tésztából és vanília aromás-mézes teába áztatott aszalványokat (aszalt szilva - aszalt füge) rakunk tölteléknek, majd kézzel megformázzuk, tepsibe pakoljuk. Kb 25 perc alatt sülnek meg. Akkor van készen amikor a talpuk elkezd barnásra pirulni. Olvasztott csokiba mártjuk, kókuszvirágcukorral hintjük.
Recepr forrása: Laczkó Zsuzsanna (http://utunkazegeszseghez.webnode.hu)
Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Puha-es-illatos-mezeskalacs-lisztkeverek
KARÁCSONYI LIMITÁLT DARABSZÁMÚ LISZTKEVERÉK, CSAK AZ ÜNNEPI IDŐSZAK ALATT VÁSÁROLHATÓ MEG!
Válogass további termékeink közül is: