BEJGLI SZELET
Tészta:
4 db szoba-hőmérsékletű M-es tojás
40 ml víz
30 ml citromlé
60 g eritrit
60 g légy kókuszzsír
185 g Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
A tésztához a liszten kívül minden hozzávalót elkeverünk, majd hozzáadjuk a lisztet is és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Addig a tölteléket is összeállítjuk.
Töltelék:
220 g darált mák
1 citrom reszelt héja
fél rúd vanília magjai
kb. 100 ml víz
70 g eritrit
pici fahéj
A vizet felforraltam majd a felében feloldottam az eritritet és beletettem a vaníliát,ráöntöttem a mákra, hozzáadtam a fahéjat illetve citromhéjat. Annyi vizet öntöttem még rá, hogy ne legyen folyós, de azért szaftos legyen majd a töltelék.
A tésztát 3, a tölteléket 2 részre osztottam, majd rétegeztem őket. A tetejét megkentem tojással és 180 fokon 25 percig sütöttem.
Recept forrása: Kiss Viktória
Éléskamra Ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Unnepi-bejgli-lisztkeverek-2-ru
KARÁCSONYI LIMITÁLT DARABSZÁMÚ LISZTKEVERÉK, CSAK AZ ÜNNEPI IDŐSZAK ALATT VÁSÁROLHATÓ MEG!
Válogass további termékeink közül is: