CSÁSZÁRZSEMLE HÁZI CSIRKE MÁJKRÉMMEL
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Császárzsemle lisztkeverék
- 2 db M-es tojás
- 150 ml víz
- 3 ek olvadt zsíradék
Elkészítés:
2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverte 150 ml vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A zsemleliszttel egyenletesre kevertem.
20 perc pihentetés után enyhén lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát.
4 zsemlét formáztam, majd egy kerek sütemény szaggató segítségével mintáztam. Lekentem pici vízzel és megszórtam magokkal (szezámmag, lenmag, arany lenmag).
A csirke májkrém receptje pedig:
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 0,5kg zsír (sertés, liba, kacsazsír)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- só, bors
- fokhagyma
- majoranna
A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk. Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát. Amikor a máj elkészült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor össze turmixszoljuk. A kapott májkrém teljesen kihűlt állapotban jól kenhető. Lilahagymával, paprikával, paradicsommal tálaljuk.
(A zsír mennyisége növelhető, így a végeredmény még krémesebb, nem annyira száraz állagú lesz).
Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064012/Eleskamra-Lagyan-omlos-csaszarzsemle-szenhidrat-cs
Válogass további termékeink közül is: