Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Zsófi kedvence

2019. szeptember 07. - Éléskamrareceptek

Zsófi kedvence

zsofi_kedvence.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

A tészta elkészítéséhez 3 db M-es tojást válassz ketté.
A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 30-40g eritrittel (vagy diéta szerinti édesítővel) robotgéppel keverd fehéredésig.
A sárgája habhoz adj 3 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverékkel keverd simára.

A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 30*20-as tepsiben 180 fokon, 25-30 perc alatt (tűpróba) süsd készre.
Rácson hűtsd ki.
A krémhez, 40 dkg totut, 1 kezeletlen citrom héjával és levével, ízlés szerint édesítővel, 15 dkg totukrém extrával, 25 dkg turmixolt eperrel alaposan keverj össze.
30 g zselatint 1,5 dl forró vízben oldj fel, majd langyosan keverd az epres krémhez.
Kend meg a piskótát a krémmel.
A zselé réteghez 2 ek zselatint, 1 tk negyedannyi édesítővel és 1 kk céklaporral oldj fel 2,5 dl forró vízben. (Céklapor és víz helyett használhatsz pl meggylét.)
Langyosan öntsd a krém tetejére.
Pár órára hűtsd be a süteményt.

A lisztkeveréket megvásárolhatod közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr1515049020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása