Tojásmentes gyrosos pizza
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók 1 db 32 cm-es pizza tésztához:
1 csomag Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza lisztkeverék (gluténmentes, paleo, szénhidrát csökkentett)
ízlés szerint szárított (őrölt) oregánó
140 ml hideg víz
5 ek. olvadt zsiradék
Feltéthez:
25 dkg (sült) gyros hús
paradicsom szeletek
lilahagyma szeletek
csípős paprika
cukormentes csípős ketchup
oregánó
2 dl kesu tejszín
kapor (szárított)
fokhagyma por
1 ek Éléskamra szórásra, sűrítésre használható liszt
Elkészítés: a tészta hozzávalót alaposan keverd össze, majd pihentesd 20 percig.
Szórásra használható lisztkeveréken gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki.
Kend meg ketchuppal (vékonyan), tedd rá a feltéteket.
A tejszínt keverd össze a kaporral, fokhagyma porral és a liszttel, majd egyenletesen oszd el a pizza tetején. Végül szórd meg oregánóval.
250°C-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig.
A lisztkeveréket megvásárolhatod közvetlenül a gyártótól: