Salátafőzelék halpogácsával és tükörtojással
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
1 csokor friss kaprot apróra vágtam, és 4 gerezd megtisztított fokhagymát összezúztam.
2 ek. Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható lisztkeveréket 1 ek. zsiradékon megfuttattam, majd hozzá kevertem a kapor és a fokhagyma felét is.
Hozzáadtam a salátát, és felöntöttem kevés vízzel és növényi tejjel. (Ízlés szerint, ki mennyire szereti sűrűn, vagy hígabban a főzelékeket.)
Sóztam, borsoztam és kb.: 2 percig főztem.
Hozzá kevertem a maradék kaprot, fokhagymát és pár csepp friss citromlével ízesítettem.
Halpogácsa:
120 g tonhal filét, (olajos hal, oliva olajjal, de az olajat leöntöttem róla) összekevertem 1 tojással, 3 csipet sóval, fél marék újhagyma apróra vágott zöldjével, 1 ek Éléskamra Ropogós panírmozsával és annyi Éléskamra Keltes élmény lisztkeverékkel, hogy lágy, de formázható masszát kapjak.
Diónyi gombócokat kilapítottam, és kevés zsiradékon kisütöttem.
Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064029/Eleskamra-Ropogos-panirmorzsa-szenhidrat-csokkenteÉléskamra szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Szorasra-suritesre-hasznalhato-szenhidra
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop