Kelt Kókuszos csiga
Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye. Visszahoztam az élményt! �
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
50 g olvadt zsiradék
3 (M-es) tojássárgája
1 (M-es) egész tojás
60 g diéta szerinti édesítő
4 g gluténmentes porélesztő
190 ml víz
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
25 dkg diéta szerinti édesítő
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: a folyékony hozzávalókat keverd össze az édesítővel.
Az élesztőt keverd össze a liszttel, majd az összes hozzávalót alaposan gyúrd össze.
Lefedve, hűvös helyen pihentesd, amíg a habot elkészíted.
A tojásfehérjéket az édesítővel, gőz fölött kezd el felverni.
Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor, vedd le a gőzről és hidegen verd tovább amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)
Keverd hozzá a kókuszreszeléket.
Formázz 3 cipót a tésztából, és egyenként, lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél cm vastag téglalappá.
Kend meg a hab 1/3-ával, és a hosszabb oldalától kezdve tekerd fel.
Az így kapott rúdból 1 cm-es „szeleteket” vágj, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakj.
A másik 2 cipót is ugyan így készítsd el.
180°-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre. (Akkor jó, ha már van egy kis színe!)
Rácson hűtsd ki!
(Fém dobozban tárolva, előre elkészíthető.)
Hmmm mennyire finom…
Ebből az adagból 75 db kis, csiga készült.
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: