Csokis-kávés szelet
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Csokis-kávés szelet
(tojás, glutén, cukor és tejmentes)
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
125 ml víz
7 ek kókuszolaj
60 g eritrit
20 ml friss citromlé
Elkészítés: a tészta folyékony hozzávalót keverd össze, majd keverd hozzá a száraz hozzávalókat.
18X20 cm-es sütőformába egyengesd el a tésztát.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig (sütőtől függően).
A krémhez 10 dkg paleo csokoládét felolvasztottam, majd kihűtöttem. 3 dl jól behűtött kókusztejszínt kemény habbá vertem. Hozzá kevertem a kihűlt olvadt csokoládét, kb. 25 ml kihűtött (koffeinmentes) kávét, amiben még forrón feloldottan 1 púpos tk zselatint. Ízlés szerint por édesítővel édesítettem.
Megkentem a kihűlt tésztát, majd pár órára hűtőbe tettem.
A lisztkeveréket megvásárolhatod közvetlenül a gyártótól: