Gluténmentes, hamis krumplis tészta
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók 2 főre: 200 g Éléskamra Nokedli és házi tészta lisztkeverék
2 M--es tojás
csipet só
50 ml víz
1 zöldbanán (plantain)
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt pirospaprika
3 ek zsiradék
só
Elkészítés : a lisztet a csipet sóval, 2 tojással és a vízzel, alaposan gyúrd össze és pihentesd a tésztát, amíg felforr a főző víz.
A megtisztított hagymát vágd apróra, majd zsiradékon dinszteld meg.
Szórd meg 1 tk pirospaprikával.
Add hozzá a megtisztított és feldarabolt főzőbanánt, ízlés szerint sózd, önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára.
A tésztát lisztezett felületen gyúrd át, nyújts ki kb. : 1 mm vastagra, és vágd fel tetszés szerint.
A tészta miután feljött a víz felszínére, főzd még kb. : 3 percig.
Leszűrve keverd a hagymás plantainhoz.
Kovászos uborkával, vagy csemege uborkával tálald.
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop