Csokitorta ribizlivel
Derecskeiné Horváth zsuzsa receptje
Csokitorta ribizlivel
2 csomag Éléskamra Csodacsokis bögrés süti lisztkeveréket a csomagoláson lévő recept szerint bekevertem, majd egy 22 cm-es szilikon tota formában 7 perc alatt, mikróban 700W-on, készre sütöttem. (Sütőben kb.: 20 perc 180 fokon.)
Rácson kihűtöttem, majd lapjában ketté vágtam és megtöltöttem a krémmel.
A krém elkészítése:
4 tojást 2 ek átszitált kakaó porral, 2 ek Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverékkel, 15 dkg diéta szerinti édesítővel, hőálló tálban elkevertem, majd gőz felett addig kevertem folyamatosan, amíg besűrűsödött.
Hozzáadtam 10 dkg paleo darabolt csokoládét és addig kevertem amíg teljesen elolvadt.
Hozzákevertem 15 dkg kókuszolajat és teljesen kihűtöttem.
2,5 dl jól behűtött kókusztejszínt kemény habbá vertem, hozzá kevertem 20 dkg paleo mascarponét és a kihűlt csoki krémet. Ha szükséges édesítjük.
Paleo „mascarpone” készítése: https://paleokonyha.hu/
Megtöltöttem a tortalapokat a krém ¾-ével. A maradékkal, torta tetejét és oldalát is bekentem.
10 dkg olvadt paleo csokoládét elkevertem 2 tk kókuszolajjal és kihűtve megkentem a torta tetejét és oldalát.
Tetejét megszórtam friss ribizlivel.
Nagyon finom a csokoládé és a ribizli együtt. �
1 éjszaka alatt, jól behűtöttem.
Éléskamra csodacsokis bögrés süti szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Csodacsokis-paleo-bogres-suti
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop
Éléskamra szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Szorasra-suritesre-hasznalhato-szenhidra