SOKMAGVAS ZSÚRKENYÉR
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
A Sokmagvas bagett zacskón lévő receptje szerint készítettem (3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet), de a végén nem vizes kézzel formáztam, hanem bambusz rostliszten gyúrtam át, és az egész tésztát formáztam egyben. 50 percig sütöttem, hogy biztosan átsüljön.
Nagyon finom, ízletes, kívül ropogós, belül puha és egyáltalán nem nedves. Érdemes így is kipróbálni, nem csak bagettne
Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Sokmagvas-paleo-bagett-lisztkeverek-215
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop