Pikáns garnélarákok
A hétvégén már egyszer ezt az ételt elkészítettem, de nem otthon és nem volt velem a fényképezőgépem. Nagy-nagy hiba!!!! De nem bánom, mert így ma elkészítettem az egyszemélyes változatát. 20 perc és a nap fénypontja a tányéron:)))
Recept
- 160g garnélarák (kiolvasztott)
- valamilyen paleos maradék liszt ( nekem Éléskamra roppanós panírmorzsa volt otthon)
- csípős paprika 1-2 tk
- salátához bármilyen zöld levél, kevés cukkini, fél avokádó, olíva olaj ,só
- 2ek mangalicazsír a sütéshez
A pikáns szószhoz:
- 4ek bio cukormentes paradicsomszósz
- 1ek paleo mustár
- 2 ek olíva olaj
- 1 mokkáskanál erős paprikapüré(házi)
- só
A garnélarákokat megsózzuk, a lisztet összekeverjük az erőspaprikával(lehet édespaprika is). A salátához valókat tetszés szerint fölvágjuk, rögtön tányérra helyezzük. A garnélákat meghempergetjük a paprikás lisztben és hirtelen kisütjük a mangalicazsírban, serpenyőben. A szószhoz minden alapanyagot jól összekeverjük. Egynemű finom szósz lesz a végeredmény. Már csak a tálalás van hátra.
Jó étvágyat!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/06/pikans-garnelarakok/
Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064029/Eleskamra-Ropogos-panirmorzsa-szenhidrat-csokkente
Válogass további termékeink közül is: