FISH AND CHIPS
Hozzávalók személyenként:
a rántott halhoz:
25 dkg fehér húsú hal (nálam most fogas)
2-3 evőkanál éléskamra ropogós panírmorzsa
1 tojás
törött bors
só
a hal sütéséhez:
bő zsiradék (nálam kókuszolaj)
a körethez:
25 dkg édesburgonya (nálam fehér)
1-2 evőkanál olívaolaj
törött bors
só
a nyerstojás mentes, tartós majonézhez:
5 dkg Totu krém extra
1 dl paleolaj (nem paleozóknak olaj)
1/2-1 teáskanál Dijoni mustár (nem paleozóknak mustár)
1-2 teáskanál citromlé
1/2-1 teákanál porrá őrölt eritrit (nem paleozóknak porcukor)
törött bors
só
A halat kis kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Zacskóba rakjuk. Hozzáadjuk a panírmorzsát és alaposan összerázzuk. A paníros haldarabokat felvert tojásba mártogatjuk, végül a felforrósított zsiradékban minden oldalán arany színűre sütjük. A körethez az édesburgonyát alaposan megmossuk. Héjastól hasábokra vágjuk. összeforgatjuk az olívaolajjal, majd sütőpapíros lemezen szétterítve 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor sózzuk, borsozzuk. A majonézhez a Totu krém extrát habverővel kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Ha úgy látjuk, hogy az olaj összekapja a krémet, akkor fejezzük be az olaj hozzácsorgatását és keverjük addig amíg a majonéz kisimul, innentől folytathatjuk az olaj hozzáadását. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat. További felhasználás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. Az így készített majonéz hűtőszekrényben hetekig tárolható. Tálaláskor a hasáb édesburgonya és a rántott hal mellé kínáljuk.
Recept forrása: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2017/03/fish-and-chips-paleo.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra
Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064029/Eleskamra-Ropogos-panirmorzsa-szenhidrat-csokkente
Válogass további termékeink közül is: