Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

GYÜMÖLCSKENYÉR

2019. június 18. - Éléskamrareceptek

GYÜMÖLCSKENYÉR

 

gyumolcskenyer.jpg

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Hozzávalók:
1 csomag éléskamra omlós piskóta lisztkeverék
15dkg vegyes aszalt gyümölcs apróra vágva:
(sárgabarack, szilva, meggy, körte, vörös áfonya,mazsola, goji bogyó)
5dkg paleo birsalma sajt, apróra vágva
4ek kókusz olaj
30g darált dió
1 bio citrom reszelt héja
fél kk őrölt fahéj
negyed kk őrölt gyömbér
két csipet örölt kardamom
fél rúd vanília kikapart magja
pár szem durvára tört dió
1 ek szeletelt mandula
6 m-es tojás
7ek víz
50g eritrit
csipet só

a díszítéshez:
porrá őrölt eritrit (elhagyható)

Elkészítés:

6db tojást válassz ketté. A fehérjét csipet sóval és 30g eritrittel verd kemény habbá. A 6 db sárgáját 20g eritrittel, a fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal habosíts fel. Add hozzá a vizet és az olajat, majd ezzel is keverd össze. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a diót, alaposan összekeverjük. Majd apránként, hogy ne törjük nagyon össze a habot, óvatos mozdulatokkal, belekeverjük a felvert tojásfehérjét, legvégül pedig a gyümölcsöket, magokat. Tapadásmentes őzgerincformába, vagy zsírpapírral bélelt gyümölcskenyérformába simítjuk a tésztát és 180°-on 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük alsó-felső lángon. Rácson hagyjuk kihűlni. Por eritrittel megszórjuk és szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

 

 Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4814900188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása