GYÜMÖLCSKENYÉR
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Hozzávalók:
1 csomag éléskamra omlós piskóta lisztkeverék
15dkg vegyes aszalt gyümölcs apróra vágva:
(sárgabarack, szilva, meggy, körte, vörös áfonya,mazsola, goji bogyó)
5dkg paleo birsalma sajt, apróra vágva
4ek kókusz olaj
30g darált dió
1 bio citrom reszelt héja
fél kk őrölt fahéj
negyed kk őrölt gyömbér
két csipet örölt kardamom
fél rúd vanília kikapart magja
pár szem durvára tört dió
1 ek szeletelt mandula
6 m-es tojás
7ek víz
50g eritrit
csipet só
a díszítéshez:
porrá őrölt eritrit (elhagyható)
Elkészítés:
6db tojást válassz ketté. A fehérjét csipet sóval és 30g eritrittel verd kemény habbá. A 6 db sárgáját 20g eritrittel, a fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal habosíts fel. Add hozzá a vizet és az olajat, majd ezzel is keverd össze. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a diót, alaposan összekeverjük. Majd apránként, hogy ne törjük nagyon össze a habot, óvatos mozdulatokkal, belekeverjük a felvert tojásfehérjét, legvégül pedig a gyümölcsöket, magokat. Tapadásmentes őzgerincformába, vagy zsírpapírral bélelt gyümölcskenyérformába simítjuk a tésztát és 180°-on 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük alsó-felső lángon. Rácson hagyjuk kihűlni. Por eritrittel megszórjuk és szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop