Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

GESZTENYÉS MEGGYES KEVERT

2019. június 18. - Éléskamrareceptek

GESZTENYÉS MEGGYES KEVERT

 

gesztenyesmeggyeskevert.jpg

Recept forrása: tucsokbogar.blogspot.hu

Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
6 tojás
1 evőkanál eritrit
6 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
1 üveg cukormentes meggybefőtt (recept itt)
 
a gesztenyés részhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza (vagy főtt szemes ledarálva)
5 dkg porrá őrölt eritrit
1 evőkanál holland kakaó
2 cl rum
3 tojásfehérje

A meggybefőttet leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. Megszórjuk 20 dkg meggyel. 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A gesztenyés részhez a tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A gesztenyemasszát elkeverjük az eritrittel, a kakaóval és a rummal. Fellazítjuk a tojáshab harmadával, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 10-es sima csőrös habzsákba szedjük és a sütőből kivett, eddig 20 percet sült tészta tetejére nyomjuk rács szerűen (bátran lehet vastagabbra nyomni a rácsot, bőven van massza hozzá). Visszatesszük a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt a befőttből megmaradt meggy szemekkel díszítjük.

 Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr1914900170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása