Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

ERDEI GYÜMÖLCS KRÉMES TORTA

2019. június 18. - Éléskamrareceptek

ERDEI GYÜMÖLCS KRÉMES TORTA

 

erdei-gyumolcs-torta.jpg

Balázsy Nóra receptje:

Piskóta:
A csomagoláson található recept alapján készítjük.
Krém:
- 250 g erdei gyümölcs
- 1,5 dl víz
- 4 dl kókusztejszín
- édesítő 
- citromlé ízlés szerint
- egy zacskó - 20 gramm-  zselatin (én itt, Szlovákiában csakis ezt használom)
(A gyümölcsök, a víz és a kókusztejszín arányával bátran lehet játszadozni, a lényeg, hogy a 3 hozzávaló együttes súlya 800 gramm legyen. )
+ a krémbe ízlés szerint gyümölcs, én 100 g erdei gyümölcsöt szórtam bele (opcionális)
+ a tetejére min. 72%-os étcsoki és kókuszolaj összeolvasztva (opcionális)
Elkészítés:
 A vízben feloldottam a zselatint, majd állandó kevergetés mellett felmelegítettem (nem forraltam! ). A krémhez összeturmixoltam a 250 grammnyi erdei gyümölcsöt, az édesítőt, a citromlevet és a kihűlt zselatint, majd a masszát beleforgattam a keményre vert kókusztejszínhabba (legyen nagyon hideg, hogy fel tudjuk verni!
A kapcsos forma peremét is kibéleltem papírral (ennél a tortánál még nem, de rájöttem, hogy a gyümölcs a tortaformához érve oxidálódik/elszíneződik, ezt elkerülendő azóta inkább kibélelem a tortaforma oldalát is, majd kis darab átlátszó ragasztóval rögzítem). A krém felét a tésztára öntöttem, megszórtam gyümölccsel, majd ráöntöttem a többi krémet is, a tetejét elsimítottam. 
Gyümölccsel és szeletelt mandulával díszítettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4414900098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása