Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Grissini

2019. június 17. - Éléskamrareceptek

Grissini

 

grissini1.jpg

Hozzávalók:

150 g  nyújtható tészta sós sütikhez lisztkeverék, 100 g sokmagos bagett lisztkeverék, 4 tojás, 80 g olvadt kókuszzsír, 30 ml citromlé, 50 ml víz, 1 teáskanál só (ízlés szerint)

Azzal kezdtem, hogy a tojásokat felvertem és kb egy fél tojásnyit (úgy két evőkanál) félretettem, majd ezzel kenegettem a rudacskákat.
A felvert tojásokhoz hozzáadtam a vizet, a folyékony kókuszzsírt elkevertem, majd a lisztkeverékeket elkevertem egymással, majd a sóval és a tojásos alappal jól eldolgoztam.
Fél órára hűvös helyre tettem.
Pihentetés után szilikon lapon jól átgyúrtam (ha nincs szilikon lap, mindenképp alá kell lisztezni) és utána is jó szolgálatot tett a szilikon, hiszen azon sokkal egyszerűbb volt kisodorni a rudakat. Diónyi tésztát vettem a kezembe, meggyúrtam kicsit, majd rudacskává sodortam. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb lesz.

Sütőpapírral leterített sütőrácsra raktam a rudakat, lekentem tojással és 200 fokos sütőbe tettem. 200 fokon 5 percig sütöttem, aztán 180 fokra visszavéve még 15 percig.

 

Recept forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)

 Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr6314898448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása