TIRAMISU TORTA
Végtelenül gyors és egyszerű torta, ahol végre fény derül a paleo #mascarpone házilag elkészíthető receptjére.
Alaprecept szerint 24 cm-es formában Omlós piskótát sütöttem.
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 6 tojás (kb. 320 g)
- 60-70 g eritrit agy xilit
- 6 ek. hideg víz
- 2 ek. olvadt kókuszzsír
Elkészítés:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára.
A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre. Mindenféle piskótából készült sütemény és torta alapja lehet.
A kihűlt tortalapra ez a paleo kávé ízesítésű mascarpone krém került.
Hozzávalók:
- 400 ml Cocomas kókusztejszín
- 60 g por eritrit vagy egyéb édesítő
- 1 rövid espresso
- 1 vanília rúd
- 1 lapos ek (kb. 25 g) tápióka keményítő
- 1 mokkáskanál szentjánoskenyér magliszt
Elkészítés:
400 ml Cocomas kókusztejszínt jól behűtöttem, 60 g por eritrittel vagy egyéb édesítővel, 1 rövid főzet espresso kávéval, 1 vanília rúd magjaival, 1 laposabb evőkanál (25 g) tápióka keményítővel és 1 mokkáskanál szentjánoskenyér magliszttel, kézi mixer segítségével sűrű, kenhető, jól tartó krémet vertem fel belőle.
Rákentem a torta tetejére és kb. 2 óra alatt hűtőben készre dermedt. Tetejét keserű kakaóporral szórtam le.
Mindenki eredeti mascarpone krémnek hitte.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: