Epres-rebarbarás gyermeknapi sütemény
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Gyermekeim, ezt a süteményt kérték gyereknapra.
1 csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeveréket, a csomagoláson lévő recept szerint bekevertem, és 180°C-on 35X29 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, 20 percig sütöttem.
Amíg hűlt a piskóta, elkészítettem a krémet.
15 dkg rebarbarát 1 dl vízben, kevés édesítővel puhára pároltam.
Leszűrtem és turmixoltam 0,5 kg megtisztított eperrel.
Ízlés szerint édesítettem. Por, vagy folyékony édesítőt használj, különben ropogni fog a fogad alatt.
2 dl jól behűtött kókusztejszínt, kemény habbá vertem.
1 csomag étkezési zselatint, kb. 1,5 dl meleg vízzel elkevertem.
30 dkg totu krémet összekevertem a turmixal, a tejszínnel és a zselatinnal. Ha szükséges, még lehet édesíteni.
Megkentem a piskótát a krémmel és pár órára hűtőbe tettem, hogy a zselatintól jól megdermedjen.
Ha túl nagy az adag, felezd a megadott mennyiségeket!
Friss eperrel és kakaóvajból készült bonbonnal díszítettem. Nagy volt az öröm!
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop