EPRES-MÁLNÁS TORTA
Ti készítettétek: Én kicsi paleo konyhám blog
Anyukám szülinapjára sütöttem ezt az epres-málnás tortát.
Hozzávalók:
Felső réteghez:
- 30 dkg málna és eper vegyesen
- 2,5 dl sűrű kókusztej
- 2 ek. eritrit
- 1 ek.citromlé
- 1 csomag zselatin
Középső réteg:
- 10 dkg málna
- 1 ek zselatin
- 1/2 dl víz
Piskótához:
- 6 m-es tojás
- 6 ek. víz
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 2 ek. kókuszzsír
- 1 ek. eritrit
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját 1 ek. eritrittel robotgéppel keverd fehéredésig.
A sárgájához adj 6 ek hideg vizet, 2 ek olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá óvatos mozdulatokkal.
Egy 25 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral és oszlasd el egyenletesen benne a tésztát, 180 fokon 25 perc alatt süsd készre.
De persze bármilyen neked szimpatikus piskóta alapot választhatsz hozzá,
10 dkg málnát turmixolj össze 1 ek zselatinnal és fél dl vízzel majd forrald fel. Egy kicsit hagyd hűlni, majd öntsd rá a piskótára. Ez lesz a szigetelő réteg, nehogy elázzon a piskótánk.
A málnát és az epret tedd a turmixgépbe, add hozzá a citromlevet, eritritet és kókusztejet majd turmixold krémesre.
Keverd hozzá a zselatint és forralj egyet rajta. Várd meg amíg egy kicsit kihűl, majd öntsd rá a málnás rétegre és rakd hűtőbe 2-3 órára.
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/08/epres-malnas-torta.html
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: