Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

ELEFÁNTSZEM (PALEO)

2019. június 14. - Éléskamrareceptek

ELEFÁNTSZEM (PALEO)

eelefantszem2.jpg

 

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Puha csokis piskóta, mennyei citromos totu krém, banán, finom csokoládéval.

Hozzávalók a piskótához:


Töltelék:

  • 250 g totu
  • 150 g totu krém extra
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 kezeletlen citrom leve
  • 20 g zselatin 1 dl meleg vízben feloldva
  • 1 nagy banán


Tetejére:

  • 150 g paleo csokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj


Elkészítés: 
A totut, a totu krém extrával, édesítővel, citromlével, citromhéjjal és a feloldott zselatinnal keverd össze és tedd a hűtőbe dermedni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

A tojásokat válaszd ketté. A tojás fehérjét verd kemény habbá. 
A tojások sárgáját az édesítővel habosítsd fel, majd keverd hozzá a vizet és az olajt. Add hozzá a kakaóport és a lisztet, és jó alaposan keverd össze. Végül apránként, óvatos mozdulatokkal (hogy a habot ne törd össze) keverd hozzá a tojásfehérje habot.

Egy 15X 18 cm-s sütőpapírral bélelt tepsiben egyengesd el a tésztát, és süsd 180°C-n kb. 15-20 percig. Végezz tűpróbát. Amikor megsült, egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel a piskótát, így megtartja a formáját.
Olvaszd fel a csokoládét, és amikor langyosra hűlt keverd hozzá az olajt.
A kihűlt piskótát kend meg a totu krémmel, a közepére helyezd a megtisztított banánt, és tekerd fel.
Öntsd le a csokoládéval, tedd hűtőbe pár órára dermedni, és az ízeket ősze érni.
Nagyon ízletes sütemény.

 Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr8714894392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása