Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Csokis, túrós (paleo), gyümölcsös. :)

2019. június 14. - Éléskamrareceptek

Csokis, túrós (paleo), gyümölcsös.  

 

csokisturos.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

 

Annyira finom a csokis piskóta a citromos totu krémmel… Most nem banánnal és csokoládéval készítettem, hanem egy egyszerű, gyors változatban, sok mennyei, friss piros bogyós gyümölccsel.
Próbáljátok ki! 

Hozzávalók a piskótához: 
3 M-es tojás
30 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
3 evőkanál kókuszolaj

Töltelék:
250 g totu
150 g totu krém extra
ízlés szerint édesítő
1 kezeletlen citrom héja
1 kezeletlen citrom leve
20 g zselatin 1 dl meleg vízben feloldva
300 g piros bogyós gyümölcs

Elkészítés: 
A totut, a totu krém extrával, édesítővel, citromlével, citromhéjjal és a feloldott zselatinnal keverd össze és tedd a hűtőbe dermedni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat válaszd ketté. A tojás fehérjét verd kemény habbá. 
A tojások sárgáját az édesítővel habosítsd fel, majd keverd hozzá a vizet és az olajt. Add hozzá a kakaóport és a lisztet, és jó alaposan keverd össze. Végül apránként, óvatos mozdulatokkal (hogy a habot ne törd össze) keverd hozzá a tojásfehérje habot.

Egy 15X 18 cm-s sütőpapírral bélelt tepsiben egyengesd el a tésztát, és süsd 180°C-n kb. 15-20 percig. Végezz tűpróbát. Amíg a tészta hűl, tisztítsd meg a gyümölcsöket.
A piskótát kend meg a krémmel, és szórd meg a gyümölcsökkel. Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy az ízek jól össze érjenek.

 Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214894388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása