Csokis, túrós (paleo), gyümölcsös.
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Annyira finom a csokis piskóta a citromos totu krémmel… Most nem banánnal és csokoládéval készítettem, hanem egy egyszerű, gyors változatban, sok mennyei, friss piros bogyós gyümölccsel.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók a piskótához:
3 M-es tojás
30 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
fél csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-…
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
3 evőkanál kókuszolaj
Töltelék:
250 g totu
150 g totu krém extra
ízlés szerint édesítő
1 kezeletlen citrom héja
1 kezeletlen citrom leve
20 g zselatin 1 dl meleg vízben feloldva
300 g piros bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A totut, a totu krém extrával, édesítővel, citromlével, citromhéjjal és a feloldott zselatinnal keverd össze és tedd a hűtőbe dermedni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat válaszd ketté. A tojás fehérjét verd kemény habbá.
A tojások sárgáját az édesítővel habosítsd fel, majd keverd hozzá a vizet és az olajt. Add hozzá a kakaóport és a lisztet, és jó alaposan keverd össze. Végül apránként, óvatos mozdulatokkal (hogy a habot ne törd össze) keverd hozzá a tojásfehérje habot.
Egy 15X 18 cm-s sütőpapírral bélelt tepsiben egyengesd el a tésztát, és süsd 180°C-n kb. 15-20 percig. Végezz tűpróbát. Amíg a tészta hűl, tisztítsd meg a gyümölcsöket.
A piskótát kend meg a krémmel, és szórd meg a gyümölcsökkel. Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy az ízek jól össze érjenek.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: