Vaníliás kosárka
Egyszerű vendégváró édesség, amit az évszaknak megfelelőlen variálhatunk a rárakosgatott gyümölcsökkel.
Hozzávalók 24 darabhoz:
a tésztához:
4 tojás
fél dl víz
2 cl citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a forma kikenéséhez:
kókuszolaj
a vaníliakrémhez:
6 dl ToTu tej
6 tojássárgája
12 gramm zselatin
12 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
a díszítéshez:
friss gyümölcs (nálam most szőlő, banán, mandarin)
A tésztához a tojást, a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk (én végig habverővel dolgozom). 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. 24 golyót formázunk a masszából, majd a kókuszolajjal kikent kosárka formákba nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Megtöltjük a vaníliakrémmel, amihez valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg megdermed hűtőszekrénybe tesszük (akár előző nap is elkészíthetjük). Használat előtt átturmixoljuk vagy 10-15 másodpercre mikróba tesszük, így újra kicsit folyósabbá válik. A megtöltött kosárkákat hűtőszekrénybe tesszük dermedni, végül gyümölcsökkel díszítjük.
Forrás:
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: