Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Vaníliás kosárka (paleo)

2019. június 05. - Éléskamrareceptek

Vaníliás kosárka

 

vaniliaskosarka.jpg

Egyszerű vendégváró édesség, amit az évszaknak megfelelőlen variálhatunk a rárakosgatott gyümölcsökkel.  
 
Hozzávalók 24 darabhoz:
a tésztához:
23 dkg Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
4 tojás
fél dl víz
2 cl citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a forma kikenéséhez:
kókuszolaj
a vaníliakrémhez:
6 dl ToTu tej
6 tojássárgája
12 gramm zselatin
12 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
a díszítéshez:
friss gyümölcs (nálam most szőlő, banán, mandarin)
A tésztához a tojást, a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk (én végig habverővel dolgozom). 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. 24 golyót formázunk a masszából, majd a kókuszolajjal kikent kosárka formákba nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Megtöltjük a vaníliakrémmel, amihez valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg megdermed hűtőszekrénybe tesszük (akár előző nap is elkészíthetjük). Használat előtt átturmixoljuk vagy 10-15 másodpercre mikróba tesszük, így újra kicsit folyósabbá válik. A megtöltött kosárkákat hűtőszekrénybe tesszük dermedni, végül gyümölcsökkel díszítjük.
Forrás:

Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr2514879830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása