Gesztenyés csónak
Régóta szerettem volna ilyen csónak formát, most végre sikerült beszereznem. Ha nincs ilyen otthon bármelyik másik kosárka forma megteszi helyette. Akkor kicsit több jön ki belőle 24-26 db.
Hozzávalók 18-20 darabhoz:
a tésztához:
4 tojás
fél dl víz
2 cl citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a forma kikenéséhez:
kókuszolaj
a krémhez:
37,5 dkg natúr gesztenyemassza
30 dkg Totu krém (nem paleozóknak mascarpone)
10 dkg porrá őrölt eritrit (nem paleozóknak cukor)
vanília vagy rum ízlés szerint
1,5 dkg zselatin
1 dl víz
a díszítéshez:
3 dl kókuszkrém
porrá őrölt eritrit ízlés szerint
vanília ízlés szerint
A tésztához a tojást, a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk (én végig habverővel dolgozom). 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. 18-20 golyót formázunk a masszából, majd a kókuszolajjal kikent formákba nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A csónakokat megtöltjük a gesztenyés krémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval egynemű krémmé dolgozzuk. A kókuszhabhoz a kókuszkrémet 30 percre fagyasztó szekrénybe tesszük, majd kemény habbá verjük. Ízesítjük eritrittel és vaníliával. Végül 10-es sima csőrös habzsákból kis halmokat nyomunk a csónakok tetejére. Máris fogyasztható.
Forrás:
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: