Vaníliás karika
Szabó Anita receptje:
Hozzávalók:
19,5 dkg Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
5 dkg eritrit
5 dkg eritrit
3 tojás
8 dkg folyékony kókuszolaj
3 dkg eritrit
ízlés szerint vanília
továbbá:
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 teáskanál kókuszolaj
A tojást a kókuszolajjal, az eritrittel és a vaníliával homogénre keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Lágyabb tésztát kapunk. 30 percre fagyasztóba tesszük. Kisebb adagokban két sütőpapír (vagy szilikonlap) közé téve fél centis lappá nyújtjuk. 5-6 centis köröket szaggatunk belőle, amiknek a közepét 2-2,5 centis szaggatóval vágjuk ki. (Sütőpapír függő, hogy könnyen felszedhető-e róla a tészta,ha nem, akkor késsel alávágva már feljön a papírról.) Sütőpapíros lemezre rakosgatva 150 fokos sütőbe téve 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Végül a kókuszolajjal, vízgőz fölött feloldott étcsokiba mártogatjuk. Csokival lefelé sütőpapírra rakosgatva, hűvös helyre téve dermesztjük és már fogyasztható is. Ha a csoki megdermedt szépen lehúzható a papírról.
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: