Kaplán krémes
Szabó Anita receptje:
Ez volt a nagyobbik lányom egyik kedvenc süteménye a paleo előtt. Most végre sikerült átalakítani. :)
Hozzávalók:
a tésztához:
19,5 dkg Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
5 dkg porrá őrölt eritrit
5 dkg porrá őrölt eritrit
3 tojás
fél dl víz
1 evőkanál kókuszolaj
a krémhez:
4 dl ToTu tej
4 tojássárgája
8 gramm zselatin
8 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
a díszítéshez:
porrá őrölt eritrit
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg meg nem dermed hűtőszekrénybe tesszük. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 20 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. 25 x 30 centis téglalappá nyújtjuk, két szilikonos sütőpapír közt. A sütőpapíron három egyforma csíkra vágjuk a papíron. A papírral együtt sütőlemezre húzzuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Lehúzzuk róla a papírt. A megdermedt krémet habverővel alaposan elkeverjük, fellazítjuk, hogy kenhető legyen. A krém felét rátesszük az egyik lapra. Rárakunk egy másik lapot. Erre kerül a maradék krém, majd az utolsó tésztalap. Letakarjuk fóliával, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap szeleteljük. Díszítésként porrá őrölt eritritet szórunk rá.
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: