Yorkshire puding gomba pörkölttel és brokkoli rizzsel
Hozzávalók a pudinghoz:
1 csomag Éléskamra Nagyi Palacsintája lisztkeverék
3 tojás
2 nagy csipet só
2,5 dl szódavíz, szénsavas ásványvíz
disznózsír a forma kikenéséhez
A tojásokat a sóval és a vízzel elkeverjük, majd a lisztet is hozzákeverjük, és 10 percig pihentetjük. Közben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük, és jól kizsírozunk egy 12 darabos muffin formát. 10 perc pihentetés után egy mérőpohár segítségével egyenletesen elosztjuk a tésztát a formákban és mindegyikre teszünk 2-3 csepp olvadt disznózsírt. 200°C-on kb. 45 percig sütjük. Amíg sül, nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert összeseik a tészta.
A kép nem adja vissza a színeket rendesen, de ennél sokkal sötétebbre kell sütni.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064036/Eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentet
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop