Több rétes receptet láttam, és ihletet kaptam. :)
Ebből a mennyiségből 5 db kisebb, 2 db túrós, 2 db mákos és 1 db almás rétes készült.
Akinek nagy ez az adag, felezze, vagy negyedelje a megadott mennyiségeket.
1 csomag Éléskamra Nagyi palacsinta lisztkeveréket a csomagoláson lévő recept szerint bekevertem. Amíg a töltelékeket elkészítettem pihentettem, a tésztát.
A sütőt előmelegítettem 200°C-ra.
Paleo túró töltelék elkészítése: 20 dkg totut, 1 evőkanál totu krémmel, ízlés szerint édesítővel, 1 nagy, kezeletlen citrom reszelt héjával, 1 tojással, 15 gAnyasüti Krémes darakása desszertporral, csipet vaníliával összekevertem. A gyümölcsöket félre tettem, 1 sárgabarackot apróra vágtam.
Mákos töltelék: 20 dkg darált mákot, ízlés szerint édesítővel, 1 nagy, kezeletlen citrom héjával, 3 közepes reszelt almával, és annyi narancslével, hogy kissé összeálljon, összekevertem. (Ne legyen folyós!)
Almás töltelék: 2 nagy almát, meghámozva lereszeltem, szükség szerint édesítettem, megszórtam pici őrölt fahéjjal, és hozzá kevertem 2 evőkanálAnyasüti Krémes darakása desszertport.
Tepsiben sütöttem, így könnyebb is bánni vele, mert szép szabályos alakú.
29X19 cm-s tapadás mentes tepsit, nagyon vékonyan kikentem kókuszolajjal.
A tésztát 5 felé osztottam, és egyesével kb.10-12 perc alatt 200°C-n megsütöttem.
A tészták teljes felületét megtöltöttem a töltelékekkel, majd a keskenyebb része felöl, szorosan feltekertem.
A mákosra szórtam pár szem piros ribizlit (meggy helyett).
Az egyik túrósra, ribizlit és 6-8 szem szedret (kissé belenyomkodva a töltelékbe), a másikra pedig, a sárgabarack darabokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és lekentem mindegyiket egész tojással, majd maximum fokozaton 20 percig sütöttem/pirítottam. Kihűtve megszórtam ízlés szerint por édesítővel.
Mindegyik nagyon finom, ízletes, szaftos, kicsit ropogós, de mégis puha, paleo rétes.
Próbáljátok ki! :)