Churros
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Kívül ropogós, belül puha, abbahagyhatatlan finomság!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csomag Éléskamra Nagyi palacsintája szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 10 dkg kókuszzsír
- 2, dl víz
- fél tk só
- 2 M-es tojás
- A sütéshez kókuszolaj.
Hozzávalók a csoki öntethez:
- 2 evőkanál Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 2 dl növényi tej
- 10 dkg paleo csokoládé
- ízlés szerint édesítő
Szóráshoz:
őrölt fahéj
édesítő
Elkészítés:
Az öntethez, a tejben olvaszd fel a csokoládét, majd, ízlés szerint édesítsd. Állandó kevergetés közben, add hozzá a lisztkeveréket, amellyel besűríted.
A tésztához a kókuszzsírt a sóval, vízzel, forrald össze, majd alaposan keverd hozzá a lisztkeveréket, amíg egy nagy „gömböc” lesz. Hagyd kihűlni, és egyenként keverd hozzá a tojásokat, amíg szép egynemű massza lesz.
Forró kókuszolajba nyomva kb. 10 cm hosszú csíkokat, egy csillag végű habzsák segítségével, süsd aranybarnára.
A lecsepegtetett fánkokat, forgasd meg (vagy szórd meg) fahéjas eritritben, vagy diéta szerinti fahéjas édesítőben.
A csokoládészósszal tálalva már fogyaszthatod is.
Nem szívja meg magát olajjal!
Érdemes kisebb csövű, és sűrűbb „cikcakkos” csillagvégű habzsákból nyomni, mert akkor látszik a minta is.
Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064036/Eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentet
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop