Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Sajtos rúd (puhább változat)

2019. május 17. - Éléskamrareceptek

Sajtos rúd (puhább változat)

 

keltes-puha-sajtos.jpg

Hoztam egy receptet a Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék teljes csomagjának felhasználására. Többen kértétek az arányok miatt.

Ez a sajtos rúd picit puhább a szoksásnál, bár lassan és tovább sütve ropogóssá tehető.

 

Hozzávalók:

300 g Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék (termék itt)

4 M-es méretű tojás

140 ml víz

30 ml friss citromlé

100 g TOTU krém vagy extra (nem paleosoknak sajtkrém vagy ricotta)

100 g lágy kókuszzsír

10 g só

a tésztába 50 g érlelt cheddar sajt

a tetejére szórásnak 50 g érlelt cheddar sajt

1 egész tojás kenésnek

 

 Elkészítés: a tojásokat, a vízzel, citromlével, sóval elkeverjük, beletesszük a kókuszszírt, a TOTU krémet és a sajtot, elkeverjük, majd a lisztkeveréket is. 30 perc hűtőben való pihentetés után pici liszten vagy bambuszrostliszten átgyúrjuk. Liszttel enyhén megszórt szilikonos nyújtólapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, gyorsan dolgozva, mert úgy egyszerűbb a tésztával bánni.

Megkenjük a kinyújtott lapot a felvert tojással. Tetszőleges rudacskákra vágjuk éles késsel vagy pizzavágóval, meghintjük a reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük készre.

Érdemes többször ránézni, mert ahány sütő, annyi sütési idő.

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214832006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása