Pisztáciás marcipános nugátos és almás bejgli
Alaprecept szerint :
4 szobahőmérsékletű M-es tojáshoz
40 ml vizet, 30 ml citromlevet, 60g por eritritet és 60g lágy kókuszsírt adunk. Összegyúrjuk, pihentetjük a hűtőben 20-30 percet.
Két fele osztjuk a tésztát.
Az egyike felét pisztáciás marzipános nugátos töltelékkel töltjük.
-200g pisztáciás paleo marcipán
-4 ek kenhető paleo nutella
- 5-6szem magozott datolya, melybe pisztácia szemeket töltünkA tésztát kisodorjuk sütőpapíron, a marcipánt is por eritrit segítségével.
A tésztát először megkenjük a nutellával, erre megpróbáljuk a marcipánt áthelyezni a sütőpapír segítségével, az én kezemből kicsúszott, de semmi gond...nem látszik. A datolya szemeket is rárakjuk és felcsavarjuk sütőpapír segítségével.
PISZTÁCIÁS MARCIPÁN:
150g finomra darált blanzsírozott mandula, 50g pucolt sótlan pisztácia finomra darálva, 1-2ek por eritritol, 1 tojás fehérje. Összegyúrjuk
Végül lekenjük tojás sárgájával, 10 perc múlva fehérjével, villával megszúrkáljuk.
Sütjük 180 fokon...nálam 40 perc volt.
A 2. töltelék mi is lehetne nálunk mint valami almás karácsonyias ízvilág.
2 kisebb almát apróra felkockázonk.
5-6 szem aszalt barackot és szilvát felkockázunk.
Az almára kevés eritritet, fahéjat szórunk.
Az aszalt barackra és a szilvára egy kis rumot öntünk. 10 perc után a felesleges rumot leöntjük. Összekeverjük az almát, az aszalt gyümölcsöket és 1 ek vaníliás pudingport. Ezzel töltjük a bejglit és ugyanúgy járunk el vele mint a másik változattal. Egyszerre süthetjük.
Recept forrása: Csánó Fehér Erika
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: