Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Pisztáciás marcipános nugátos és almás bejgli

2019. május 17. - Éléskamrareceptek

Pisztáciás marcipános nugátos és almás bejgli

marcipanosbejgli1.jpg

Alaprecept szerint :


4 szobahőmérsékletű M-es tojáshoz 
40 ml vizet, 30 ml citromlevet, 60g por eritritet és 60g lágy kókuszsírt adunk. Összegyúrjuk, pihentetjük a hűtőben 20-30 percet.
Két fele osztjuk a tésztát.
Az egyike felét pisztáciás marzipános nugátos töltelékkel töltjük.
-200g pisztáciás paleo marcipán
-4 ek kenhető paleo nutella
- 5-6szem magozott datolya, melybe pisztácia szemeket töltünk
A tésztát kisodorjuk sütőpapíron, a marcipánt is por eritrit segítségével. 
A tésztát először megkenjük a nutellával, erre megpróbáljuk a marcipánt áthelyezni a sütőpapír segítségével, az én kezemből kicsúszott, de semmi gond...nem látszik. A datolya szemeket is rárakjuk és felcsavarjuk sütőpapír segítségével.

PISZTÁCIÁS MARCIPÁN:
150g finomra darált blanzsírozott mandula, 50g pucolt sótlan pisztácia finomra darálva, 1-2ek por eritritol, 1 tojás fehérje. Összegyúrjuk
Végül lekenjük tojás sárgájával, 10 perc múlva fehérjével, villával megszúrkáljuk.

Sütjük 180 fokon...nálam 40 perc volt.

A 2. töltelék mi is lehetne nálunk mint valami almás karácsonyias ízvilág.
2 kisebb almát apróra felkockázonk.
5-6 szem aszalt barackot és szilvát felkockázunk.
Az almára kevés eritritet, fahéjat szórunk.
Az aszalt barackra és a szilvára egy kis rumot öntünk. 10 perc után a felesleges rumot leöntjük. Összekeverjük az almát, az aszalt gyümölcsöket és 1 ek vaníliás pudingport. Ezzel töltjük a bejglit és ugyanúgy járunk el vele mint a másik változattal. Egyszerre süthetjük.

 

Recept forrása: Csánó Fehér Erika

 

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4314831956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása