Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Lángos és zsebes pita liszt alaprecept szerint készült finomságok

2019. május 17. - Éléskamrareceptek

paleolangos180818.jpg

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és alaposan keverd el.

Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra és zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre).

Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.

A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

 

Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható.

 

Süss, főzz  Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék

 

Címkék: paleo lángos, gluténmentes lángos, IR barát lángos, CH diéta, cukormentes, laktózmentes

 1. Paleon lángos. Szabó Anita remeke:

paleolangos180818.jpg

Forrás:

2. Derecskeiné Horváth Zsuzsanna remeke: Magyaros lángos

magyaroslangos181009.jpg

3. Töltött lángosok 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa finomsága:

ftoltottlangos.jpg

1 csomag Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék a zacskón lévő recept szerint bekevertem, pihentettem, majd 10 egyenlő részre osztottam. 
Kókuszolajos felületen, egyenként kör alakúra nyújtottam.
Egyenként megtöltöttem az egyik felét 1 teáskanál fokhagymával elkevert totu krém extrával, pici apróra vágott (házi) csirkemell sonkával és pici 1 éven túl érlelt cheddar sajjtal (elhagyható). Ráhajtottam a másik felét, majd villával összenyomkodtam a szélét és kókuszolajban kisütöttem. 
Természetesen ízlés szerint tölthető. Nagyon finom! 

 

 4. Lángos én kicsi paleo konyhám remeke:

langos2.jpg

Forrás: http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2017/01/langos.html

 

5. Solti Mariann töltött lángosai:

tlangos2.jpg

Az alaprecept szerint készült lángostésztát pihentetés után 8 lehetőleg egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtás után tetszőleges töltelékkel megtöltjük, ezt követően összehajtjuk, a széleit villával összenyomkodjuk, a tetejüket tojással lekenve 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Solti Mariann tölteléke főtt sonka, gomba ,kápia paprika ,sajt volt.

 

6. Derecskeiné Horváth Zsuzsa lángosa:

langosderecskeine.jpg

Aki próbálta tudja. Aki pedig nem, az próbálja ki, hogy megtudja mennyire finom!

A lángost a zacskón lévő recept szerint készítettem. 

Ízlés szerinti feltéttel!

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr314832154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása