Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Keltes szilvás pite (lepény)

2019. május 17. - Éléskamrareceptek

Keltes szilvás pite (lepény)

 

szilvas-pite-keltes.jpg

Tészta recept:

100 g Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék

1 db nagy L-es tojás (ez kb. 65-70 g)

30 g eritrit

15 g lágy kókuszzsír

80 ml víz

 

Feltét:

70 g kimagozott és félbevágott érett szilva

2 evőkanál eritrit (idény szerint módosítható, elhagyható)

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál pektin vagy zselatin (elhagyható, azért kell, hogy a szilvából kisülő levet felvegye)

 

Elkészítés: a tésztához előbb a folyékony alapanyagokat keverjük el, beletesszük a zsírt és a lisztet. Elkeverjük és 5 perc pihentetés után kézzel belenyomkodjuk egy kb. 22 cm-es piteformába vagy szilikonos formába (ha nem szilikonos, érdemes pici lisztet alászórni).

A tészta addig fog pihenni, míg meg nem rakjuk a gyümölccsel, így időt spórolunk azzal, hogy nem kell a hűtőben pihentetni.

Jó szorosan az összes gyümölcsöt ráhalmozzuk, amit előzőleg a többi hozzávalóval egy tálban átforhattunk.

A sütőt 180 fokra melegítjük közben és (alsó-felső sütésen) nagyjából 40 perc alatt sül meg a keltes pite. Látni fogjuk, amikor kész van, mert a szilva szépen átsül, megpuhul a tetején.

 

Ízélményre olyan, mint egy szilvás gombóc, így aki gyorsan, egyszerűen készítene ilyen ízvilágú süteményt, annak is jó szívvel ajánlom.

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr5214831992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása