Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Keltes sós pite

2019. május 17. - Éléskamrareceptek

Keltes sós pite

 

sos-pite-andi4.jpg

Sós finomság is készült nálunk a Keltes Élmény lisztből. Különböző töltelékkel , 12 cm-s kis pite formákban, egyszemélyes kivitelben.

A receptet Kun Andrea küldte nekünk.

Recept: Blog.hu

130 g Keltes Élmény lisztkeverék
1 egész tojás és egy sárgája
20 g aszalt/száritott paradicsom apróra darabolva
15 ml fehérborecet
30 g saját készítésű fűszerolaj (normál Paleolaj is megfelelő)
50 ml víz

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, hütőben 15 percet pihentetjük. Utána kevés liszttel gombóccá formáljuk, negyedeljük és a piteformákat úgy béleljük, hogy kis peremük legyen.


Sütőben (nekem gázsütő 8-s fokozat) 10 perc alatt elősütjük.
Addig előkészítjük a tölteléket, mely igény szerint bármi lehet.
Nálunk kolbász darabok, articsóka, padlizsán, szardella, virsli, érlelt sajt volt. A 4 piteformát még melegen telepakoltam, 2 tojást a megmaradt fehérjével , reszelt sajttal, csipet sóval, borssal kevertem, a tálkákat megtöltöttem .
Pár perc alatt készre sütöttem.

 

Tapasztalat:
A tészta olyan csodásan működik! Könnyen nyújtható és formázható, akár kézzel is.

A formák kikenése csak egy pici olajjal történt a könnyebb nyújtás miatt, de enélkül is gyönyörűen elvált a formától.

Kihűlés után másnap is finom, puha, nem morzsálódik. Iskolába, munkahelyre könnyen szállítható.

 

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr7014832018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása