Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Zserbó csiga

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Zserbó csiga

zserbocsiga181009.jpg

 

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Vendédvárónak az ünnepek idején is tökéletes választás lehet, hisz a karácsony elválaszthatatlan a zserbótól, de ha már unjuk új köntösbe is öltöztethetjük :)

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 M-es tojást (KB 165 g)  elkevertem, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd kevertem hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentettem a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább).

Lisztezett felületen jó alaposan átgyúrtam, és kinyújtottam kb.: 1 cm vastag téglalappá. Megkentem cukormentes baracklekvárral, megszórtam darált dióval.

Feltekertem a szélesebb oldaláról, majd 2 cm vastag szeletekre vágtam.

180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.

Rácson hagytam kihűlni, majd olvasztott paleo csokoládéval „díszítettem”.
Mennyei, diós-lekváros, finom, puha, ízletes csigák. Érdemes elkészíteni!

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr8614818492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása