Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Pirított máj sütőtökös lapcsánkával és birsalma lekvárral

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Pirított máj sütőtökös lapcsánkával és birsalma lekvárral

piritottmajlapcsankaval.jpg

Hozzávalók:
a pirított májhoz:
1 kg csirkemáj
2 vöröshagyma
10 dkg zsír
törött bors
a sütőtökös lapcsánkához:
50 dkg sütőtök
5 gramm tojásfehérje por
3 tojás
törött bors
a sütéshez:
3-4 evőkanál zsír
továbbá:
2 x 160 gramm Tokaj ex natura birs


A májhoz az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Borssal ízesítjük és készre sütjük. Sózni csak a tálaláskor kell. A tócsnihoz a sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásfehérjeporral elkevert lisztet és a tojást. Ízesítjük sóval, törött borssal. A fűszereket bátran használjuk, mert viszonylag sokat igényel. Forró zsiradékban evőkanálnyi halmokat szétlapítunk, majd mindkét oldalán átsütjük. A májjal és a birs lekvárral együtt tálaljuk.

Recept forrása: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2017/12/piritott-maj-sutotokos-lapcsankaval-es.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr314818852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása