Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Fehérjedús laktató paleo pizza

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Fehérjedús laktató paleo pizza

feherjedus-pizza-paleo.jpg

 

Ebből a kis mennyiségű alapanyagból 2 db 22-24 cm-es pizza lesz, szép vékonyra nyújtva, ahogy kell.

Hozzávalók 2 db-hoz (tészta alaprecept)

1 M-es tojás

15 g tojásfehérje por

100 g Keltes élmény univerzális natúr ízű liszt (itt találod)

3 g himalaja só

130 ml víz

 

 

Elkészítés: a nedves hozzávalókat elkeverjük, hozzátesszük a lisztet, a tojásport és a sót. Ezzel kikeverve 30 perc pihentetés után lisztezett felületen két 22-24 cm nagyságú kört készítünk.

Megkenjük házi paradicsom mártással (ez többféle megoldás lehet: sűrített paradicsom+víz+só+oregano+bazsalikom+kakukkfű, darabolt konzerv paradicsom lével és az előző fűszerek, házi ketchup, passzírozott paradicsom püré és a fűszerek), kívánság szerinti feltétet teszünk rá, ha a diéta engedi, némi éven túl érlelt keménysajtot reszelünk a tetejére. Alsó-felső sütésen (maximum hőfokon - a pizza úgy jó), nagyjából 8-10 perc alatt megsütjük.

 

 

Én a pizzát mindig rács nélkül, a sütő aljára teszem, ekkor pirult lesz az alja, mint az olasz pizzának és szépen ráolvad a sajt.

 

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr2914818860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása