Fehérjedús laktató paleo pizza
Ebből a kis mennyiségű alapanyagból 2 db 22-24 cm-es pizza lesz, szép vékonyra nyújtva, ahogy kell.
Hozzávalók 2 db-hoz (tészta alaprecept)
1 M-es tojás
15 g tojásfehérje por
100 g Keltes élmény univerzális natúr ízű liszt (itt találod)
3 g himalaja só
130 ml víz
Elkészítés: a nedves hozzávalókat elkeverjük, hozzátesszük a lisztet, a tojásport és a sót. Ezzel kikeverve 30 perc pihentetés után lisztezett felületen két 22-24 cm nagyságú kört készítünk.
Megkenjük házi paradicsom mártással (ez többféle megoldás lehet: sűrített paradicsom+víz+só+oregano+bazsalikom+kakukkfű, darabolt konzerv paradicsom lével és az előző fűszerek, házi ketchup, passzírozott paradicsom püré és a fűszerek), kívánság szerinti feltétet teszünk rá, ha a diéta engedi, némi éven túl érlelt keménysajtot reszelünk a tetejére. Alsó-felső sütésen (maximum hőfokon - a pizza úgy jó), nagyjából 8-10 perc alatt megsütjük.
Én a pizzát mindig rács nélkül, a sütő aljára teszem, ekkor pirult lesz az alja, mint az olasz pizzának és szépen ráolvad a sajt.
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: