Bagel hot dog
Ti készítettétek: Annipanni receptje
Hozzávalók:
- 8 db jó minőségű virsli
- 2 tojás +1 tojássárgája a megkenéséhez
- 1 csomag Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 2 ek. zsiradék
- lenmag, szezámmag
Elkészítés:
A tojásokat és a megolvasztott kacsazsírt egy villával keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és kézzel jól gyúrjuk össze. A tojások méretétől függően, ha túl száraznak érezzük, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Osszuk a tésztánkat körülbelül kanálnyi méretű részekre, és egy szilikon lapon sodorjunk belőle gilisztákat.
Nekem úgy ment a legkönnyebben, hogy a lefektetett tésztán forgattam végig a virslit és így tekertem rá a tésztát.
Egy tojássárgát verjünk fel egy kevés sóval, és kenjük meg a hot dogok tetejét vele, majd szórjuk meg őket a magokkal, nagy szemű sóval.
Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre és ízlés szerinti mártogatóval tálaljuk.
Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064005/Eleskamra-Foszlos-feher-kenyer-szenhidrat-csokkent
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop