Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Töltött Éléskamra Falusi kenyér

2019. április 25. - Éléskamrareceptek

toltott-kenyer.jpg

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók:

Töltelék:

  • szalonna
  • kolbász
  • éven túl érleltchedar

Elkészítés:

3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.

Tetszés szerint bevagdostam, majd ízlés szerint megtöltöttem szalonnával, kolbásszal, éven túl érlelt cheddarral és betettem egy kicsit a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén szeletelve minden finom falatból kerül a tányérra. 

Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra falusi fehér kenyér szénhidrátcsökkentett lisztkeverék

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr7614785752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása