Dávid Krisztina receptje:
Fánkot gyorsan reggelire? Vagy ebédre egy tartalmas leves után? Nem kell keleszteni, nem kell órákat a konyhában tölteni. Nyugodt szívvel ajánlom diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást. A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.Illetve nem szív magába annyi zsiradékot, mint a hagyományos társa.
További fánk receptjeim IDE kattintva elérhetőek.
További receptjeim a Paleolit Éléskamra lisztjeivel IDE kattintva elérhetőek.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 db L-es méretű tojás (66 g)
- 12 g eritrit
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
- 20 ml víz
- 50 g Paleolit Éléskamra puha fánk lisztkeverék ( ITT tudjátok megvásárolni)
- 10 g bambuszrost liszt
- 10 g bambuszrost liszt a nyújtáshoz
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a feltéthez:
- házi sárgabarack lekvár ( recept ITT)
- fagyasztott erdei gyümölcs
- kókuszchips
- virágpor
- szárított tőzegáfonya
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
A tojást az eritrittel, vaníliás eritrittel és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a bambuszrost lisztet. Pihentessük 15 percig a tésztát. Lisztezett deszkán, vagy szilikonos deszkán gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki egy centiméter vastagságúra. Én három darab kört és négy csillagot szaggattam belőle. Az ujjammal a közepébe mélyedést nyomtam. Egy magas falú edénybe kókuszolajat melegítünk, és 3-3 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Először azt az oldalt helyezzük lefelé amelyiken a mélyedés van. Papírtörlőre szedjük, és felitatjuk a maradék zsírt. A közepére lekvárt teszünk, és megszórjuk a fentebb leírt hozzávalókkal.
Tápérték 1 adagban ( csak a fánkban, feltét nélkül, felszívott kókuszolaj nélkül)
kcal: 261
fehérje: 12 g
szénhidrát: 26 g
zsír: 9 g
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/01/21/paleo-farsangi-fank/