Fánk (paleo)
Egy tartalmas levessel komplett ebéd lehet. Nálam csülkös spárgaleves készült mellé. A fánkot a nyáron elrakott baracklekvárral ettük.
Hozzávalók:
3 tojást
1 tojássárgája
1 dl víz
fél dl rum
6 dkg eritrit
1 kezeletlen narancs reszelt héja
a nyújtáshoz:
nyílgyökérliszt (ez volt itthon)
a sütéshez:
bő zsiradék
A fánk hozzávalóit a liszt kivételével, habverővel, egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen centi vékonyra nyújtjuk. 5 centis fánk szaggatóval kiszúrjuk. Közepes lángon felmelegített, bő zsiradékban, mindkét oldalán, aranyszínűre sütjük.
Forrás:
Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Paleo-farsangi-fank-lisztkevere
Válogass további termékeink közül is: